یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

در آن زمان موج ضد اسلام، تمام کشورهای عربی و عراق به ویژه منطقه القاسم را فرا گرفته بود اما تلاش شبانه روزی شهید باعث شد این منطقه و حتی روستاهای اطراف و تمام مناطق میان استان بابل و قادسیه از این موج محفوظ بماند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، شهید حجت الاسلام والمسلمین سید محمدتقی جلالی متولد 1355 هجری قمری، از دانش آموختگان حوزه های علمیه کربلا و نجف اشرف و از شاگردان حضرات آیات سیدمحسن حکیم و سیدابوالقاسم خویی است. او از ده سالگی تحصیل در حوزه علمیه کربلا را آغاز کرد و سپس به حوزه علمیه نجف رفت. وی از مبارزان در زمان صدام به شمار می رفت و در این راه دستگیر و شکنجه شد و در نهایت در رمضان سال 1402 قمری، او را به شهادت رسانده، پیکرش را قطعه قطعه کردند و جمجمه اش را شکستند و در حالی که خانوده اش مجبور به سکوت شده بودند، در وادی السلام آرمید.

در ذیل قطعاتی از زندگی و خدمات فرهنگی و اجتماعی این شهید بزرگوار که پایگاه عراقی براثا منتشر کرده در ایام سالگرد شهادت ایشان، تقدیم خوانندگان ارجمند می شود:

 








راه‌اندازی کتابخانه‌های روستایی

- تاسیس کتابخانه در روستاها برای فرهنگ سازی در جامعه به ویژه در آغاز استقرار شهید در ناحیه القاسم. در آن زمان موج ضد اسلام، تمام کشورهای عربی و عراق به ویژه منطقه القاسم را فرا گرفته بود اما تلاش شبانه روزی شهید باعث شد این منطقه و حتی روستاهای اطراف و تمام مناطق میان استان بابل و قادسیه از این موج محفوظ بماند. البته در این زمینه حمایت های عشایر نیز یار و یاور شهید بود و آنها هموار با قدرت و ایستادگیِ تمام در همه پروژه های شهید در منطقه از او حمایت میکردند. شهید نیز تلاش بی نظیری در بازدید از عشایر مناطق اطراف میان دو استان بابل و قادسیه انجام میداد. ایشان گاهی مجبور میشد برای یک پروژه به خارج از این دو استان نیز سفر کند چرا که ایشان از شخصیت های مطرح حوزوی بود و جایگاه ویژه ای نزد حضرات آیات حکیم و خوئی داشت.


محبوب مردم منطقه

- در هر مناسبت عید یا عزایی که پیش می آمد شهید در آن پیشتاز بود. هنگامی که برای تحصیل در نجف اشرف بود، هنگامی که خبر فوت یکی از اهالی را میشنید در مراسم تشییع جنازه و بزرگداشت او در ناحیه القاسم شرکت میکرد و همین باعث شده بود ایشان محبوب مردم منطقه و مورد احترام آنها باشد. ویژگی دیگر شهید این بود که هنگام حضور در مجالس عشایر چیزی به نام تفریح نمیشناخت بلکه پس از راهنمایی آنها و گوش دادن به مشکلات عشایر و حل این مشکلات، آنجا را ترک میکرد و بیشتر اوقات نیز همراه شاگردان خود به این مناطق میرفت تا در فرصت هایی که پیش می آید حلقه تدریس خود را برای آنها برگزار کند؛ چرا که ارزش وقت را میدانست و مراقب بود وقت خود را تلف نکند.

- سخنرانی های فرهنگی و دینی روزانه در حوزه علمیه منطقه القاسم. این سخنرانی ها توسط بلندگوهایی که تمام منطقه را پوشش میداد پخش میشد و تاثیر زیادی در فرهنگ سازی در جامعه و تربیت نسل جدید و جوان منطقه داشت. در اینجا باید به این نکته اشاره کنم که فکر تهیه بلندگو و استمرار استفاده از آنها در تمام منطقه برای پخش سخنرانی، فکر شهید بود و با حمایت مالی ایشان صورت گرفت.



کمک به افراد کم درآمد

- تاسیس صندوق قرض الحسنه برای افراد کم درآمد که بسیاری از کارمندان از آن استفاده میکردند، به این صورت که شخصی که وام میخواهد قطعه ای طلا را به صورت رهن تا زمان تسویه وام خود نزد صندوق قرار میدهد و متعهد میشود این مبلغ را تا شش ماه به صندوق بازگرداند. این صندوق با موجودی اندکی آغاز به کار کرد، گرچه اکنون سقفی برای قرض دادن وجود ندارد، زیرا ثروتمندان زیادی از این صندوق حمایت میکنند. همچنین ضرورتی ندارد که شخص وام گیرنده نیازمند باشد. تاکنون هزاران خانواده و کارمند برای رفع نیازهای روزانه خود از این صندوق استفاده کرده اند.

 

تفقد از خانواده‌های بازداشت‌شدگان

- برنامه کمک به خانواده های افراد بازداشت شده یا خانواده هایی که سرپرست آنها توسط نظام صدام اعدام شده و خانواده های آبرومند منطقه در کنار کمک های غیرنقدی مانند گندم و برنج و لباس به ویژه در اعیاد و مناسبت های دینی. این کمک ها ماهیانه بوده و هیچگاه قطع نشده و گاهی اتفاق می افتاد که اگر شهید پول کافی در اختیار نداشت، قرض میکرد. این کمک ها گاهی در صورت وجود اعتبار، به تهیه اثاثیه منزل یا ساختن منزل نیز منجر میشد. ذکر این نکته نیز لازم است که مراجعه کنندگان به شهید و حامیان پروژه های ایشان منحصر به اهالی منطقه نبودند.

دعوت از سخنرانان مطرح

- دعوت از سخنرانان برای برپایی مراسم و سخنرانی های دینی. شخصیت هایی همچون شیخ سعید الحلی و شهید سید جواد شبّر و سید عبدالرزاق القاموسی (که به او وائلی کوچک میگفتند و فارغ التحصیل دانشکده فقه نجف اشرف بود) و سید عبدالحسین الشامی (که با سخنان جذاب خود جوانان و کودکان را به خود جذب میکرد) و شیخ هادی النوینی و مرحوم شیخ علی السمین از عربستان. هرکدام از این شخصیت ها یک دائرة المعارف بود و از شخصیت های مشهور عراق و کشورهای خلیج به شمار میرفتند. در اینجا باید به این نکته مهم اشاره کنم که هیئت های عزاداری حسینی منطقه و مراسم های این هیئت ها در مناسبت های دینی و ایام سوگواری ائمه، تاثیر زیادی در غنای فرهنگی و دینی و عقیدتی منطقه داشت.

مداحان مشهور نیز در این هیئت ها حضور فعال داشتند. افرادی همچون دکتر عباس الترجمان، حمزه الصغیر، عبدالرضا النجفی، شیخ یاسین الرمیثی، مهدی الأموی، سعید الهرّ الکربلایی، وطن النجفی، جاسم الطویریجاوی، شیخ وهاب الأسدی (که دارای حنجره ای طلایی بود و بر تمام نغمه های حسینی مسلط بود) و پدر ایشان حاج قاسم الاسدی که هردو از ساکنان این منطقه بودند.                    

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha